Vorige Artikel 19 van 20 Volgende

Intertwined

€ 145,00
Voorraad 1 stuk

Intertwined

Handgetekend origineel werk
Lichtechte inkt op 200 gms gebroken wit papier
30 x 40 cm *
2021

*Inlijstopties: Het werk wordt ingelijst in hoogwaardige lijsten van Barth met ontspiegeld en 70% UV werend glas. U heeft de keuze uit mat zwart alluminium (profiel 916), of Eikenhout fineer op stevig aluminium frame (profiel 1125). 


Dit kunstwerk is onderdeel van mijn onderzoek naar abstracte geometrische patronen. Voor patronen geldt altijd dat je een set basisregels nodig hebt. Het zijn als het ware de spelregels die de ruimte vastleggen waarbinnen gespeeld kan worden. De speler bepaald hoe hij die regels zal inzetten, en het samenspel tussen de regels en de inzet van de speler bepaald de uitkomst. 

Voor dit kunstwerk maak ik gebruik van een zelfontworpen techniek die de vormentaal bepaald. Het is voor mij de kunst om die taal te leren beheersen, zodat ik hem naar mijn hand kan zetten om er vervolgens mijn eigen vormen en patronen mee te kunnen maken.

De techniek die ik gebruik is gebaseerd op tandwielen die om elkaar heen bewegen en daardoor een vloeiende lijn voorbrengt (ook wel sinusoide genoemd). Door de vormen te variëren waarlangs de tandwielen hun weg afleggen ontstaan deze abstracte ornamenten. 

© 2020 - 2023 GeoLetters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel